Leeuwenkoning Nestor verhuist van Zoo Antwerpen naar Bellewaerde: "Wie hem nog wil zien, komt best snel langs"

Gepubliceerd op 26 februari 2024 om 22:14

 

Leeuwenkoning Nestor verhuist van de Antwerpse Zoo naar Bellewaerde Park. Hij krijgt daar twee nieuwe vrouwtjes waarmee hij voor nakomelingen moet zorgen. Nestor is geboren in de Zoo en heeft er 12 jaar lang gewoond. De verhuizing staat in de loop van volgende week gepland, dus fans die de koning nog willen bewonderen, haasten zich best. 

 

 

Radio 2, Nora Eurlings

 

Nestor, de leeuwenkoning van de Zoo van Antwerpen, zal niet langer op zijn Antwerpse berg liggen. Het internationaal kweekprogramma heeft beslist dat het dier naar Bellewaerde in Ieper moet verhuizen. Na 12 jaar nemen de verzorgers dus afscheid van Nestor. "Zijn vertrek is eventjes slikken, maar we proberen aan het hogere doel te denken", zegt Amanda Wielemans van de Antwerpse Zoo. 

 

 

En dat hogere doel is vooral: zich voortplanten. "Zijn soort is met uitsterven bedreigd, waardoor Nestor erg belangrijk is." In Bellewaerde krijgt hij het gezelschap van 2 leeuwinnen. "Het is de bedoeling dat hij met hen voor nakomelingen zorgt."

 

 

Deze week laatste kans

 

 

Zijn tocht richting Ieper staat ergens in de loop van volgende week gepland. Een exacte datum prikken, doen ze niet. "Het is er al heel snel, dus wie hem nog wil zien, komt best deze week nog langs."

 

Het afscheid valt zwaar bij de verzorgers. "Voor ons is dat wennen. Hij is hier geboren en we hebben heel zijn leven voor hem gezorgd", aldus Amanda. "Maar zijn vertrek maakt ons ook trots, omdat hij zo belangrijk is voor het behoud van de diersoort."

In 2020 kreeg de leeuwenkoning nog 2 nieuwe vrouwtjes, Tasa en Kira. Met leeuwin Tasa klikte het prima, maar van Kira moest hij niets weten, waardoor zij naar Noorwegen moest verhuizen.

 

Bron : vrt nieuws 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.